Bulgarian Czech English French Greek Italian Macedonian Polish Romanian Russian Serbian

Блог

articlerattanРатанът е един от най-популярните материали за производство на мебели. Неговата адаптивност и екзотична естетика го правят чудесен избор при обзавеждане на всякакъв тип помещения. Той е един от най-добрите начини да се създаде тропическа атмосфера във всеки дом или заведение, без значение къде се намират те. Харесвате и използвате мебелите от ратан, но знаете ли каква е тяхната история? Ако отговорът е не, то непременно трябва да прочете следващите редове.


История на ратановите мебели
Ратанът става изключително популярен през 19-ти век в Британската империя. Много семейства, които някога са живели в азиатските и тропическите страни се завръщат в Англия, като заедно със себе си те взимат и своята мебел от бамбук и ратан. Поради хладния климат на Острова, първоначално ратановите мебели са се използвали за вътрешно обзавеждане.
В началото на 20-ти век, мебелите от ратан започват да се появяват и в САЩ, като това се дължи на пътници, които вземат със себе си от Великобритания различна мебел. Ранните дизайни на ратановите мебели са направени във викториански стил. Голяма част от холивудските сценографи започват да използват ратановите мебели в сцени на открито, защото публиката жадувала за екзотични земи пълни с романтика и приключения.

Поради популярността на мебели от ратан в киното, търсенето им се увеличава драстично. Известния дизайнер Паул Франкел започва да създава нови дизайни на ратанови мебели. Компании в Южна Калифорния бързо възприемат неговите идеи и започват да създават свои собствени уникални дизайни.
Гледали ли сте филма Ferris Bueller’s Day Off или популярния телевизионен сериал The Golden Girls? Мебелите от ратан намират място и в двете продукции. Много хора не осъзнават, че тези мебели са били действително реставрирана мебел, произведена през 50-те. Това показва колко издръжлив е този материал. Използването на ратан във филми, телевизията и поп културата, подновяват интереса през 80-те, който и до днес е все още популярен сред многобройните колекционери.
Колекционерите се интересуват от различни видове специфични дизайни. Те ги намират за съблазнителни заради начина, по който мебелите от ратан изглеждат след толкова много години. Като негов плюс отбелязват и лесното им съхранение и поддръжка.

Контакти

iconfinder viber social media icons 2986069+359 895 122 292
+359 894 471 995
           +359 879 898 990

iconfinder Tilda Icons 1ed mail 3586360 sales@baron.bg
marketingbaron2@gmail.com
               baronsales2@gmail.com

Офис Хасково; ул. Балкан 2
Складова база - Бургас
Зад разсадника на Бургасцвет

Доставка Еконт -20%

доставка с еконт -20%