Bulgarian Czech English French Greek Italian Macedonian Polish Romanian Russian Serbian

Блог

Видове дървесинa

В момента, когато трябва да изберем дървена мебел, се сблъскваме с десетки видове дървесина. Заливат ни с красиви предложения, а ние не знаем кой е най-правилният избор. Говорят ти за дъбчета и борчета, и изведнъж споменават мека и твърда дървесина, а ти нямаш идея за какво става въпрос.

Това е напълно реална ситуация, от която екипът на Барон сме решили да те измъкнем чрез нашия полезен наръчник. Тук ще ти покажем разликата между различните видове дървесина, а ТУК можеш да разбереш как да избереш правилната маса.

Какво се има предвид под мека и твърда дървесина? Едната по-твърда ли е, другата по- лесно ли се огъва?  Тук ще обясним всичко най-важно.

Този термин не се използва дотолкова, за да определи твърдостта на едно дърво, а всъщност се определя от вида дърво, от което идва дървесината.

vidove darvesina

Мека дървесина.

Меката дървесина е добита от иглолистно или вечно зелено дърво. Те имат по-бърз растеж, затова и често те са по-евтиният избор. Примери са бор, кедър, ела, смърч и секвоя.

Твърда дървесина.

Твърдата дървесина е добита от широколистни дървета. Те се отличават с това, че имат по-бавен растеж и често са с по-плътна структура от меката дървесина. Затова може да се каже, че те са по-издръжливи и здрави. Представители на твърдата дървесина са дъб, тик, бук, махагон, клен и орех.

В заключение – меката дървесина – това са иглолистните дървета, а твърдата е добита от широколистни.

 

 

Контакти

iconfinder viber social media icons 2986069+359 895 122 292
+359 894 471 995
           +359 879 898 990

iconfinder Tilda Icons 1ed mail 3586360 sales@baron.bg
marketingbaron2@gmail.com
               baronsales2@gmail.com

Офис Хасково; ул. Балкан 2
Складова база - Бургас
Зад разсадника на Бургасцвет

Доставка Еконт -20%

доставка с еконт -20%