Кухненски дървени дъски за рязане
Инструкции за ползване и грижа на кухненските дъски от естествено дърво:
Дървените дъски никога не трябва да се поставят в съдомиялната машина или да се оставят потопени във вода за дълги периоди, тъй като дървото или лепилото могат да бъдат засегнати.Когато дъската се измие трябва да се подсуши и да не се оставя мокра дълго време. За да се предотврати напукване, дървените дъски за рязане трябва да се обработват при нормална употреба. Стандартна препоръка е 5-7 пъти годишно или според нуждите. Лекото хранително минерално масло е добър консервант за дървени дъски за рязане, тъй като помага да се предотврати проникването на вода в сърцевината . Като алтернатива може да се използва и ленено масло. Имайте предвид, че маслата на растителна основа ще гранясат и ще предизвикат неприятни миризми от дърворезните дъски.
По принцип не се препоръчват годни за консумация чубрични растителни или маслинови масла, тъй като те обикновено са гранясали, карайки дъската да мирише и храната да се усеща с неприятен вкус. Когато са силно или дълбоко наранени, дървените дъски трябва да бъдат покрити отново, тъй като точкуването може да съдържа бактерии.

Кухненска дъска от масив Мая
Кухненските дъски са сред най-често използваните домакински …

Масивна дъска за рязане Лия
Кухненските дъски са сред най-често използваните домакински …

Кухненска дъска от масивно дърво Ая
Кухненските дъски са сред най-често използваните домакински …

Дъска за рязане от масив Лина
Кухненските дъски са сред най-често използваните домакински …

Кухненска дъска за рязане Кая
Кухненските дъски са сред най-често използваните домакински …

Кухненска дъска Алея
Кухненските дъски са сред най-често използваните домакински …

Кухненска дъска от ясен Яна
Дъска за рязане от масивно дърво Ясен.
Размер: 42/26 см